fbpx
tel: +358 40 5733 671 info@taxilady.fi

Bussimatka Eurooppaan

Linja-autolla Eurooppaan

Bussimatkalla matkustat mukavasti ja pääset näkemään Eurooppaa suurkaupunkien ulkopuolella. Bussimatkalla näet ja koet enemmän kuin lentämällä suoraan kohteeseen. Pääset tutustumaan vierailukohteisteisiin suurkaupunkien ulkopuolella. Mukavassa turistibussissa matkasi alkaa heti kun nouset kyytiin ja matkasta nauttiminen voi alkaa. Kuljettajillemme Euroopan tiet ja toimintatavat ovat tuttuja, jolloin matka ei katkea esim. puuttuviin papereihin.

Bussimatka Hollanti

Asioita, joita otamme huomioon ulkomaille suuntautuvassa tilausajossa. Jotta matkaisi olisi mahdollisimman mukava.

 • Tarvitseeko kuljetusyhtiön olla ALV-rekisteröity kohdemaan verottajalle? Yrityksemme on ALV rekisteröity mm. Tanskassa, Saksassa ja Puolassa. Osassa Euroopan maista linja-autoyhtiön on tilitettävä paikallisille verottajalle arvonlisäveroa jokaisesta matkustajasta ajettujen kilometrien mukaan.
 • Tarvitaanko kohdemaassa ympäristötarra, jotta voidaan ajaa ympäristövyöhykkeelle? Pitääkö tarran sijaan rekisteröityä ympäistövyöhykkeitä varten? Eri maissa ja kaupungeissa eri käytäntöjä ja jo pelkästään Saksassa on yli 60 ympäristövyöhykettä.
 • Eri maiden tieliikennelait eroavat toisistaan. Osassa maista on eri maksiminopeus busseille kuin mitä liikennemerkit osoittavat tiekohtaiseksi nopeudeksi. Usein on myös erilaisia ohituskieltoja, jotka kuskin on syytä tietää. Myös tieliikenne kulttuurit erovat toisistaan ja kuljettajan on osattava mukautua.
 • Tietullit – Maksetaanko tullikopilla, tarvitaanko ikkunaan vignette vai vaatiiko maa erillisen tietullilaatikon bussin ikkunaan? Tarjousta pyytäessä on syytä varmistua sisältyykö tarjoukseen tietullit ja mahdolliset siltamaksut. Näistä saattaa kertyä yllättävän iso summa.
 • Linja-auton pysäköinti – Linja-auton pysäköinti turvalliseen paikkaan vaatii ennakkotutustumista. Mistä löytyy bussiparkki ja onko se turvallinen? Mikään ei latista matkatunnelmaa, niin kuin bussiin murtauminen. Monissa kaupungeissa bussia ei saa parkkiin kaupungin keskustaan lainkaan.
 • Onko mahdollista ajaa bussilla kaupungin keskustaan? Jos bussilla saa ajaa keskustaan, pitää tietää missä pystyy pysähtymään. Usein busseille on vain purku/nouto pysäkit, joissa ei voi odottaa asiakkaita vaan bussi on vietävä keskustan ulkopuolelle parkkiin.
 • Missä linja-auton vessan saa tyhjennettyä ? Näistä paikoista ei ole olemassa mitään luetteloa. Kokemus ja hyvät kontaktit Eurooppaan ovat suureksi avuksi.
 • Hiihtoreissuilla autossa on oltava lumiketjut. Vaikka keli ei niitä perillä vaadi, niin useassa paikassa ne pitää olla mukana ja lumiketjujen puutteesta sakotetaan.
Ympäristövyöhykeet tulee ottaa huomioon.,
Tanskan eco tarra

Avustamme myös ulkomaille suuntautuvan tilausajon suunnittelussa

 • Pystymme avustamaan hostellien/hotellien löytämisessä ja valinnassa. Vuosin kokemus Euroopan liikenteestä on tuonut meille laajan tietopankin siitä, että mikä hotelli on mukava ja mitä paikkaa välttää.
 • Mielenkiintoisten vierailukohteiden löytäminen ja tarvittaessa autamme myös opastusten/pääsylippujen varauksissa.
 • Autamme laivareittien valinnassa ja lippujen hankinnassa.
 • Ajoaikojen ja taukojen suunnittelu. Google maps ei korvaa kokemusta ajo-aikojen suunnittelussa. Yleensä navigointiohjelmat laskevat ajoajat henkilöauton maksiminopeuden mukaan. Bussien nopeus taas on lailla ja rajoittimella rajoitettu max 100 km/h. Tämä tulee ottaa huomioon ajomatkoja suunnitellessa. Kuljettajaa koskee ajoaikalainsäädäntö, joka on sama jokaisessa Euroopan maassa. Ajo-aikalaki rankasti yksinkertaistettuna – kuljettajan vuorokautinen ajoaika saa olla enintään 9 tuntia. Kuljettajan on pidettävä 45 minuutin tauko viimeistään neljän ja puolen tunnin ajon jälkeen. Kuljettajalla pitää olla 11 tunnin yhtämittainen vuorokausilepo.
Tilausajo Ulkomaille
Malborkin linnalla – Puolassa

Asiakkaamme kertoo kokemuksistaan:

Viikon mittaisella matkalla Puolaan vuonna 2018 korostui Taxiladyn kuljettajien vankka kokemus Euroopan liikenteessä ajamisesta. Liikenne oli välillä todella villiä ja oli turvallista olla kuljettajien kyydissä, jotka tietävät miten Baltiassa ja Puolassa ajetaan. Välillä olimme jumissa moottoritiellä ja Taxiladyn Anne viihdytti meitä hauskoilla tarinoillaan pitkän kuljettajauran varrelta. Saimme kuljettajilta reissussa myös vinkkejä ravintoloihin sekä ideoita kohteista tuleville reissuille Eurooppaan, sillä vankan kokemuksen myötä he tietävät sellaisiakin paikkoja, joihin ei välttämättä itse keksisi lähteä. Lue Lisää

Ekskursiovastaava Olga L. / Myy ry.

Maata pitkin matkailu on ekologisempi tapa matkailla. Bussimatkailu on huomattavasti vähemmän saastuttavaa kuin lentäminen. On arvioitu, että bussi tuottaa n. 8-10 kertaa vähemmän päästöjä kuin lentäminen.