fbpx
tel: +358 40 5733 671 info@taxilady.fi

Taxilady kokemuksia: Konsulttipaja Oy

Kuljettajan rooli on muutakin kuin autolla ajamista

Konsulttipaja Oy on konsultointiyritys, joka järjestää oppilaitosten ja opetustoimen kanssa johdon konsultointia sekä erityyppisiä koulun kehittämishankkeita ja pienempiä projekteja. Tähän liittyen Konsulttipaja järjestää kansainvälisiä opintomatkoja. Taxiladyn palveluita on käytetty ulkomailta Suomeen tulevien ryhmien kuljetuksissa jo yli 10 vuoden ajan. Toimitusjohtaja, kehityskonsultti Mikko Salonen kertoo yhteistyöstä:

”Olemme luottaneet Taxiladyn kuljetuspalveluihin, sillä äärimmäisen tärkeä toimitusvarmuus on heillä aina ollut huippuluokkaa. Kun on sovittu, että auto on tietyssä paikassa klo 8.05, niin se pitää. Autot ovat siistejä ja palvelu ystävällistä.”

Ulkomaisia vierailijaryhmiä kyydittäessä kuljettajan on oltava kielitaitoinen. Kuljettajan rooli on itse asiassa yllättävän tärkeä. Jos matkan aikana vietetään Suomessa vain muutama tunti, vieraat tekevät myös kuljettajan perusteella havaintoja Suomesta ja suomalaisesta elämäntavasta. Kuljettaja rakentaa siten osaltaan Suomi-kuvaa.

Kuljettaja on matkalaisille läheisin henkilö matkanjohtajan jälkeen. Silloin on hyvä tietää muustakin kuin autolla ajamisesta. Meidän tapauksessamme kuljettajan on hyvä olla perillä erityisesti suomalaisesta kulttuurista ja suomalaisesta opetusalasta. Taxiladyn kuljettajat ovat aina olleet valmiita keskustelemaan ja kertomaan tarinoita.

Taxiladyn kuljettajat ovat hyvin ystävällisiä ja palvelualttiita. Esimerkiksi unohtuneiden tavaroiden takaisin saamiseksi on aina tehty se, mitä on tarvittu.

Pienemmän kuljetuspalveluyritysen, kuten Taxiladyn, kanssa toimiessa on se etu, että kun asiat sovitaan yrittäjän kanssa suoraan ilman välikäsiä, ne varmasti hoituvat. Aikataulut ovat aina pitäneet minuutilleen.

Ikimuistoisin matka Taxiladyn kanssa on varmasti ollut intialaisten vieraiden kanssa tehty opintomatka. Heidän aikakäsityksensä oli hieman erilainen kuin meidän suomalaisten. Kun kuljetuksen oli määrä lähteä klo 9, auto oli kyllä ajoissa paikalla, mutta vieraat olivat yhä nukkumassa. Tässä tilanteessa hämmästelin sitä, että Taxiladyn Juhani ei räjähtänyt, vaikka siltä vähän näytti.

Kaikesta aikataulujen olemattomuudesta huolimatta saimme tämänkin ryhmän kuljetettua lopulta paikasta a paikkaan b. Matkanjohtajan huomautuksia ryhmä ei ottanut vakavasti, mutta se tepsi, kun lopulta vihjasimme ryhmälle, että kuljettaja ei suostu kuljettamaan myöhässä olevia matkustajia lainkaan. Lopun aikaa vieraat olivat kiltisti jo 15 minuuttia etuajassa odottamassa kyytiä.

Taxilady erottuu edukseen muista toimijoista palvelun yksilöllisyyden, toimintavarmuuden ja kuljettajien monipuolisen ammattitaidon ansiosta.”