7.7.2016

Retki Saariston Historiaa

Retki Saariston Historiaa

Retki alkaa Askaisten kirkosta, joka on rakennettu uusklassiseen tyyliin 1600-luvulla. Kirkon hautausmaalla on Mannerheimin suvun hautakappeli. Seuraavaksi tutustutaan Ritaripuistoon. Ritaripuisto tekee kunniaa Mannerheim-ristin ritareille ja on kunnianosoitus koko veteraanisukupolvelle, sen saavutuksille sekä sille ajalle ja hengelle, jota se edustaa. Ritaripuistossa on jokaisella 191 ritarilla Kurun mustaa graniittia oleva muistokivi.

Ritaripuiston jälkeen vuorossa on Marsalkka Mannerheimin syntymäkoti, Louhisaaren linna. Louhisaaren v. 1655 valmistunut päärakennus edustaa Suomessa harvinaista palatsiarkkitehtuuria. Lounastauko pidetään Kartanon kahvilassa, aivan Louhisaaren linnan vieressä.

Matka jatkuu lossilla Teersalosta Palvan saarelle. Tutustumme 1790-luvulta peräisin olevaan Velkuan kirkkoon sekä Laivatykki-muistomerkkiin. Ylitämme lossilla takaisin Teersaloon ja matka jatkuu Raisioon. Iltapäiväkahvit tarjoillaan Krookilan kotiseutukeskuksessa. Krookilan Wanhat Kupit -kahvilassa voit nauttia paitsi aromikkaan kahvin herkullisine kahvileipineen, myös tutustua laajaan valikoimaan eri vuosikymmeniltä oleviin Arabian astioihin.

Hinta sisältää:
  • kuljetukset turistibussilla
  • opastuksen
  • sisäänpääsymaksut
  • lounaan
  • iltapäiväkahvit makealla palalla.