7.7.2016

Kukkia ja graniittia

Kukkia ja graniittia – Ryhmämatka

Retki alkaa Turusta, josta suuntaamme kohti Taivassaloa. Ensimmäinen vierailukohde on 1370-luvulla alkunsa saanut Viiasten kartano. Kartanorakennuksessa toimivassa museossa esitellään monipuolisesti entisajan maaseudun sääty-yhteiskuntaa. Kartanon päärakennuksessa ja siihen liittyvässä väentuvassa ja näyttelyhallissa, on yli 8500 esineen kokoelmat, jotka liittyvät rakennusten sisustuksiin, perinteisiin elinkeinoihin sekä paikalliskulttuuriin ja -historiaan.

Viiasten jälkeen poiketaan Pionien kodissa, joka on nimensä mukainen aito pionikeidas. Näyteistutuksissa riittää ihasteltavaa jokaiselle, sillä niissä komeilee Pohjoismaiden laajin pionivalikoima.

Sitten vuorossa on vierailu Pyhän Ristin Kirkossa. Pyhälle Ristille omistettu, 1300-luvulla rakennettu kivikirkko on arkkitehtonisesti harvinainen kokonaisuus. Krusifiksi on kirkon arvokkain aarre, kivikirkkoa edeltäneeseen puu-kirkkoon kuulunut sakaristo on peräti 1200-luvulta. Kirkonkellot ovat Karjalasta. Pyhän Ristin kirkossa on Suomen laajimmat ja alkuperäisimmät seinämaalaukset, joiden keskeisenä aiheena ovat Jeesuksen elämän eri vaiheet.

Lounasta syödään Ketarsalmen Kievarissa, yli 100 vuotta vanhojen graniittiseinien lumoavassa tunnelmassa. Taivassalosta matka jatkuu Kustaviin, jossa vieraillaan paikallisessa savipajassa. Mahdollisuus ostaa keramiikkaa ja kynttilöitä.

Iltapäiväkahvit juodaan Heikinkarin Ranthuoneella Taivassalossa.

Päivän kruunaa vierailu Korven graniittilouhoksessa. Opas kertoo graniitista, louhinnan historiasta, mihin graniittia on viety, mihin käytetään ym.

Hinta sisältää
  • kuljetukset turistibussilla
  • matkanjohtajan palvelut
  • opastuksen
  • sisäänpääsymaksut
  • lounaan
  • iltapäiväkahvit makealla kahvileivällä.